PREDSTAVNICI RUGIPP-a NA GODIŠNJEM SASTANKU UPRAVNOG ODBORA CILAP PROJEKTA

 

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosiljka Predragović i pomoćnik direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte Jasenko Nedinić učestvovali su na godišnjem sastanku Upravnog odbora projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ (CILAP) koji je održan u četvrtak, 30. januara 2020. godine u Mostaru.

 

 

Na sastanku su predstavljeni rezultati projekta postignuti u 2019. godini kao i planirane aktivnosti za narednu fazu projekta CILAP.

 

Predragovićeva je izjavila da su u proteklom periodu sve jedinice lokalne samouprave sa RUGIPP-om potpisale Sporazum o uspostavljanju Adresnog registra i da je u više od polovine jedinica lokalne samouprave do sada Adresni registar uspostavljen uz podršku švedskog donatorskog projekta CILAP.

 

Pored Adresnog registra u okviru CILAP projekta uspostavljen je i Registar cijena nepokretnosti u koji se evidentiraju svi kupoprodajni ugovori na osnovu kojih se upisuje vlasništvo na nepokretnostima na teritoriji cijele Republike Srpske.

 

„Registar cijena nepokretnosti je dostupan na sajtu RUGIPP-a i svakim danom broji sve više pregleda. Uvidom u Registar cijena nepokretnosti zainteresovana lica mogu da saznaju informacije o cijenama prometovanih nepokretnosti, njihovoj veličini, približnoj lokacij i obimu nosioca prava, dok su lični podaci zaštićeni“, rekla je direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović.

 

Na sastanku je istaknuto da CILAP projekat značajno doprinosi uanapređenju zemljiše administracije u Republici Srpskoj i da je značajna podrška drugim projektima i aktivnostima koje sprovodi RUGIPP.

 

Pored predstavnika RUGIPP-a sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, zatim rukovodilac Odjeljenja za međunarodne usluge geodetske uprave Lantmateriet Mikael Lilje, savjetnik i zamjenik šefa misije Kraljevine Švedske Torgni Svenungson i direktorica CILAP projekta Anđa Zimić.

 

GALERIJA SLIKA

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h