ПРЕЗЕНТАЦИЈА О СТАЊУ УСПОСТАВЕ АДРЕСНОГ РЕГИСТРА И РЕГИСТРА ПРОСТОРНИХ ЈЕДИНИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У оквиру шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ (ЦИЛАП) који реализује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржан је састанак у уторак, 24.9.2019. године у Бањалуци о стању успоставе Адресног регистра и Регистра просторних јединица Републике Српске, унапређење сарадње и процедура.

 

 

На састанку представљено је тренутно стање успоставе Адресног регистра и Регистра просторних јединица Републике Српске, а представљен је пилот пројекат за једноставнију пријаву пребивалишта грађана у Требињу и Модричи.

 

„Задовољна сарадњом између институција које су у цијелом процесу успоставе Адресног регистра. Адресни регистар је много битан и његов значај ће бити још већи оног момента када успоставимо потпуну комуникацију између институција које користе податке из овог регистра. Сматрам да ће нам свима бити посао олакшан уколико не станемо само на упостави Адресног регистра, него да наставимо да га у потпуности увежемо са свим регистрима које воде институције Републике Српске, те да на једнообразан, лак, брз и ефикасан начин будемо сервис свих грађана“, истакла је Босиљка Предраговић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

 

Анели Хук (Annelie Höök) која је задужена за питања адресног регистра у општини Јавле (Gävle) у Шведској представила је њихова искутва о адресном регистру и пријави пребивалишта.

 

Презентацији су присуствовали представници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Републичког завода за статистику, те представници РУГИПП-а и ЦИЛАП пројекта.

 

Подсјећамо да је Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове потписала Меморандум о сарадњи на успостављању адресног регистра са свим јединицама локалне самоуправе у Републици Српској. Успостављање Адресног регистра у Републици Српској омогућено је захваљујући ЦИЛАП пројекту.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h