РАД ГЕОДЕТСКЕ УПРАВЕ ПРЕДСТАВЉЕН БУДУЋИМ ПРАВНИЦИМА

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 25. децембра 2017. године на Правном факултету Универзитета у Бањалуци предавање о раду РУГИПП-а, те уопште земљишним књигама и катастру непокретности.

 

О надлежностима Управе, студентима друге године права, говорио је замјеник директора РУГИПП-а Срђан Радуљ, након чега је руководилац Одсјека за земљишно-књижне послове у Подручној јединици Бањалука РУГИПП-а Дивна Сарић говорила о земљишно-књижном праву, изгледу и уписима у земљишне књиге.

 

Историјски приказ катастра непокретности и предности ове јединствене евиденције о непокретностима и правима на њима студентима је представио начелник Одјељења за другостепени поступак у Сектору за оснивање и одржавање катастра непокретности Миленко Сарић, док је о току   излагања  у поступку оснивања катастра непокретности говорио начелник Одјељења за другостепени поступак у Сектору за имовинско-правне послове Срђан Јокић.

 

Предавање које је организовано за будуће правнике је једна од активности које РУГИПП намјерава спроводити у оквиру сарадње са Прваним факултетом Универзитета у Бањалуци и другим високошколским установама у Српској. 

 

Галерија слика

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h