ЈОШ ЈЕДНА ОПШТИНА ЕВИДЕНТИРАЛА АДРЕСЕ У ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

 

Општина Прњавор успоставила је адресни регистар, те адресе и кућне бројеве са подручја ове локалне заједнице у дигиталном облику евидентирала у централни адресни регистар који води Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП).

 

На презентацији адресног регистра одржаној 18. јуна 2019. године у Прњавору директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић изјавила је да је до сада половина од укупног броја општина и градова у Републици Српској успоставила локалне адресне регистре.

 

"Успостављање адресног регистра је од великог значаја за грађане јер више неће постојати кућни бројеви под ознаком `бб`, имаћемо тачне адресе са бројевима, а омогућићемо и институцијама да лакше буду на услузи грађанима у пружању својих сервиса, од Хитне помоћи, доставе поште, одређених пописа становништва, истраживања", рекла је Предраговићева.

 

Директор РУГИПП-а је истакла да и остале јединице локалне самоуправе раде на успостављању адресних регистара и то захваљујући РУГИПП-у и шведском донаторском пројекту за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП.

 

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство што се ова локална заједница нашла међу првих двадесетак које су у потпуности успоставиле адресни регистар.

 

"Увјерен сам да ће ово бити од помоћи како грађанима тако и општинским службама и предузећима у пружању одрђених услуга", рекао је Томаш.

 

Општина Прњавор тренутно има око 17.600 адреса са кућним бројевима.  

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h