НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У ВАШИНГТОНУ О УНАПРЕЂЕЊУ ЗЕМЉИШНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ПРЕДСТАВЉЕН РАД РУГИПП-а

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић заједно са сарадницима, али и представницима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ) и шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ (ЦИЛАП), представила је на конференцији Свјетске банке у Вашингтону активности које се реализују у Републици Српској и БиХ у оквиру пројекта Светске банке „Регистрација непокретности“ и ЦИЛАП пројекта којим руководи госпођа Анђа Зимић.

 

 

На маргинама конференције одржане од 25. до 29. марта 2019. године, Предраговићева је одржала неколико састанака са преставницима Свјетске банке о будућим пројектима ове финансијске организације интересантним за РУГИПП.

 

Након састанака директор РУГИПП-а је изјавила да је значајно што је консултант Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација ФАО за пољопривреду и комасацију господин Мортен  Хартвигсен (Morten  Hartvigsen) заинтересован да дође у посјету РУГИПП-у како би пружио подршку за планиране активности на пројекту комасације земљишта у Републици Српској.

 

Долазак у Српску на радни састанак са представницима РУГИПП-а најавио је Мике Цестковски (Mike Czestochowski) како би разговарали о наставку реализације ЦИЛАП пројекта.

 

Према ријечима директора Босиљке Предраговић посебно је значајно што је у Вашингтону договорена будућа сарадња са представницом ФАО госпођом Румијаном Тонковском (Rumyanа Tonchovska ) на унапређењу улоге и права жена као власника непокретности у Републици Српској.

 

Током учешћа на конференцији Свјетске банке у Вашингтону Предраговићева је заједно са сарадницима обавила и кратке консултације са кординатором пројекта „Регистрација непокретности“ господином Камилом Бургињоном (Camillе Bourguignon) у вези  активности и додатног финансирања пројекта.

 

Осим представника РУГИПП-а, ФГУ и ЦИЛАП пројекта на конференцији о унапређењу земљишне администрације учествовало је преко 1.800 представника различитих институција и организација из цијелог свијета.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h