РУГИПП УЧЕСТВУЈЕ У ИМПЛЕМЕНТАЦИЈИ ИПА ДРАМ ПРОЈЕКТА

 

У оквиру ИПА ДРАМ пројекта представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) учествовали су 25.1.2019. године у Источном Сарајеву на састанку на којем је разговарано о прикупљању података о штетама и губицима узрокованим природним и другим несрећама, те извјештавање Уједињених нација о томе.

 

 

На састанку су размотрена и релевантна питања у вези прикупљања, валидације, достављања и размјене података у оквиру институција Републике Српске као и питања просљеђивања и размјене на нову БиХ.

 

Значај РУГИПП-а у имплементацији ИПА ДРАМ пројекта односи се на обезбјеђивање неопходних геопросторних података и мапирања догађаја и посљедица у складу са потребама „Desinventar Sendai“ базе података.

 

У ИПА ДРАМ пројекат укључене су земље Западног Балкана и Турска. БиХ усвојила је „Sendai“ оквир и његове смјернице са обавезом периодичног извјештавања Уједињених нација.

 

На састанку 25. jануара осим представника РУГИПП-а учествовали су и представници Републичке управе цивилне заштите, Министарства унутрашњих послова и Агенције за статистику Српске.

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h