ЕФИКАСНИЈА РАЗМЈЕНА ПОДАТАКА ИЗМЕЂУ РУГИПП-А И АПИФ-а

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и директор Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) Јелена Ћетковић потписали су 10. децембра 2018. године у Бањалуци Споразум  о електронској размјени података између РУГИПП-а и АПИФ-а.

 

 

Захваљујући овом споразуму РУГИПП и АПИФ ће размјењивати податке којима располажу и то путем web сервиса и без накнаде, а рад и једне и друге институције биће ефикаснији. 

 

Електорнска размјена података посебно се односи на уступање и коришћење података из Регистра пословних субјеката који води АПИФ и Централног адресног регистра, катастра земљишта, катастра некретнина, катастра непокретности и дигиталног катастарског плана као евиденција у надлежности РУГИПП-а.

 

За електронску размјену података ће се користити телекомуникациони линк који је успостављен захваљујући сарадњи обе институције.

 

Имајући у виду да се ради о повјерљивим информацијама и подацима, АПИФ и РУГИПП се обавезују да ће исте користити само за потребе дефинисане споразумом и анексима на споразум, те се подаци неће користити у друге сврхе.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h