РУГИПП - ЈЕДНА ОД НАЈВАЖНИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА У СРПСКОЈ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ једна од најважнијих институција у Српској за очување јавног интереса и заштите права грађана.

 

 

Током састанка са руководством и шефовима подручних јединица РУГИПП-а 3. маја 2018. године на Јахорини предсједник Додик је најавио да ће подржати одређене приједлоге измјена законске регулативе у области у надлежности Геодетске управе.

 

"Овдје сам да подржим рад ове институције и да им пожелим успјешан рад са нашим грађанима на терену. Очекујем потенцијал, и за добар рад, и за тражење нових и успјешнијих метода и пракси које треба да буду примијењене у раду РУГИПП-а", рекао је Додик новинарима који су пратили састанак.

 

Предсеједник Српске је нагласио да је веома важно да сви одговорни у Управи прецизно прате примјену законских рјешења и сигнализирају на сваку праксу која не иде у прилог очувању јавног интереса Републике Српске, као и заштите грађана.

 

Према његовим ријечима, посао запослених у РУГИПП-у је веома тежак и изложен критици, али исто тако и посао који захтијева квалитетно образовање и стално стручно усавршавање.

 

"Вјерујем у садашњи менџмент Управе и даћу подршку свим пројектима који иду у прилог јачање њене улоге", нагласио је предсједник Републике Српске.

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић захвалила је предсједнику за подршку и нагласила да ће менаџмент Управе посебну бригу водити о квалитету рада и одговорности руководилаца.

 

"Наш превасходни задатак је и припрема нових законских рјешења из надлежности Управе, а у процедури је и  доношење измјена и допуна Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у РУГИПП-у. Предсједник Додик је подржао наш рад и дао нам вјетар у леђа за даље кораке, прије свега анализу капацитета којима Управа располаже и када је ријеч о кадровима и плановима будућих активности", навела је Предраговићева.

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је од 2. до 4. маја 2018. године на Јахорини и у Источном Сарајеву организовала годишњи састанак руководства и шефова свих 47 подручних јединица Управе.

 

 

Галерија слика

 

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h