ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПОДАТКЕ ИЗ РЕГИСТРА ЦИЈЕНА НЕПОКРЕТНОСТИ

У периоду од 29. новембра до 14. децембра 2017. године забиљежено је више од три хиљаде и тристо приступа јавно доступним подацима из Регистра цијена непокретности који води Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове.

Највише приступа било је из БиХ, затим САД-а, а податке из Регистра прегледала су и заинтересована лица из Србије, Словеније, Аустрије, Њемачке, Швајцарске, Шведске, Руске Федерације, али и осталих земаља и ван европског континента.

 

Такође, Правобранилаштво Републике Српске се обратило Управи са захтјевом за приступ подацима о цијенама пољопривредног земљишта на подручју општине Лакташи, а за потребе експропријације.

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове од почетка 2017. године на територији цијеле Републике Српске евидентира све купопородајне уговоре на основу којих се врши промет и књижење непокретности.  

 

Евидентирани подаци из купопродајних уговора који се односе на цијену, површину и врсту непокретности од 29. новембра 2017. године су јавно доступни на званичној интернет страници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове -  https://rcn.rgurs.org/.

 

Успостављање и вођење Регистра цијена непокретности у Републици Српској омогућено је захваљујући шведском донаторском пројекту за унапређење земљишне администрације у БиХ “ЦИЛАП”. 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h