Едукација запослених за Комисије за излагање података

На Мраковици,  у петак и суботу (19. и 20.07.2013. године)одржана је друга у низу едукација за запослене који ће учествовати у комисијама за излагање података на јавни увид и утврђивање права на њима за цијеле катастарске општине. Едукацији је присутвовало око 60 запослених из подручних јединица Градишка, Приједор, Нови Град, Србац и Козарска Дубица.


Младен Ковачевић, в.д. директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, нагласио је да оваква врста едукације треба да допринесе усвајању нових знања и размјени искуства међу запосленима, али и да радници који ће бити чланови комисија буду спремни за изазове који могу да се појаве у поступку излагања података на јавни увид и утврђивања права на њима.


Првог дана предавања, поред предвача из Управе, презентацију су одржали и представници фирме Дигит д.о.о. из Бања Луке, а у вези са уношењем промјена и кориштењем базе података о непокретностима, која је већ у примјени и која ће се додатно усавршавати у зависности од потреба, те користити у поступку излагања података на јавни увид.


Током ове дводневне едукације, поред правних, геодетских и инофрмационо-комуникационих тема презентована је и тема Инклузија у процесу успостављања катастра непокретности, која има за циљ оставривање загарантованих права грађана Републике Српске, без обзира на полну, националну, расну и другу припадност, та да им се омогући право уписа на непокретностима.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h