Интензивна сарадња за спрјечавање бесправне градње

У Добоју је у сриједу (13.03.2013. године) одржан састанак на којем су присуствовали др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове заједно са својим сарадницима, затим представиници Рудника и термоелектране ’’Станари’’ и градоначелник Добоја Обрен Петровић са својим сарадницима.

Повод за овај састанак био је да становништво послије експропријације на терену у дијелу који је предвиђен за развој нових копова за експлоатацију угља за потребе Рудника и термоелектране ’’Станари’’ који се налази јужно од пруге Добој - Бања Лука у Станарима код Добоја, не може да гради нове стамбене објекте.  

ЕФТ група не бјежи од плаћања обавеза за експропријацију објеката који су се налазили и прије двије године на локацији предвиђеној за развој ЕФТ Рудника и термоелектране ’’Станари’’, када је вршено геодетско снимање и када се видјело колики је број објеката који требају бити експроприсани.

Стево Лончар, руководилац инвестиција у руднику и термоелектрани ’’Станари’’ поручио је на састанку, да ’’ЕФТ група’’ неће плаћати обавезе за оне објекте који су бесправно изграђени након геодетског снимања, на локалитету који је предвиђен за развој нових копова за експлоатацију угља за потребе Рудника и термоелектране ’’Станари’’.

Др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове појаснио је да је крајем 2010. године извршено авионско и геодетско снимање на око 1.400 хектара земљишта на којем је ’’ЕФТ група’’, на основу концесионог уговора и регулационог плана предвидјела нове копове за експлоатацију угља.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић, рекао је да ће након што инспекција обави свој посао бити познато колико је објеката изграђено након усвајања регулационог плана експлоатационих поља Рудника и термоелектране ’’Станари’’.

Галерија слика


FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h