ОКРУГЛИ СТО „НОВИ ЗАКОН О КАТАСТРУ-ТУМАЧЕЊЕ И ПРИМЈЕНА“

У малој сали Културног центра Бански двор у Бањалуци дана 17.11.2011. године је одржан округли сто на тему „Нови Закон о катастру-тумачење и примјена“.

 

Организатори округлог стола су Заједница Хрвата Бања Лука, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Културни центар Бански двор.

 

Међу присутнима на овом скупу били су представници Клуба Хрвата у Народној скупштини Републике Српске, Клуба Бошњака, као и грађани Бањалуке и Републике Српске који су исказали интересовање у вези са овом тематиком.

 

У обраћању присутнима, др Тихомир Глигорић, директор Геодетске управе, представио је тренутно стање у области катастра и цјелокупне земљишне администрације, као и који су разлози и предности за успостављање јединствене евиденције некретнина коју подржава Свјетска банка.

 

Александар Деурић, начелник за другостепени поступак, указао је на суштину новог Закона о премјеру и катастру Републике Српске, такође је присутнима објаснио правну процедуру која треба услиједити при регистрацији некретнина када буде успостављан јединствени систем евиденције.

 

Након појашњења тренутног стања и онога како треба да се успостави јединственом евиденцијом, услиједила је отворена дискусија, на којој су представници Управе саслушали питања пристуних и дали стручан одговор на постављена питања.

 

Поред тога су договорени начини за отворенију комуникацију са грађанима, било да су то похвале, критике, питања или сугестије, те да су могу обратити Управи на број телефона 051/338-000, као и путем маил адресе This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h