ОДРЖАН САСТАНАК СА УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ДИГИТАЛНИХ ОРТОФОТО МАПА ПОДРЖАНОГ ОД СТРАНЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове одржали су у четвртак, 08.03.2012. године, у Бањалуци састанак са представницима Европске уније, члановима ГЕОФОТО д.о.о. из Загреба и члановима Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове ФБиХ.

 

Повод за одржавање овог састанка био је реализација планираних активности на израда дигиталнних ортофото мапа у пројекту "Spatial Information services phase two - digital ortophoto maps, Bosnia and Herzegovina" који финансира Европска унија у склопу ИПА програма. Дигитални ортофото приказује комплетну топографију снимљеног подручја у ортогоналној пројекцији. Реализација пројекта је великим дијелом текла предвиђеном динамиком, све до временских непогода и великих сњежних падавина које су у фебруару задесиле БиХ и регион, због чега је процес рада морао неко вријеме бити обустављен.

 

Резултати овог пројекта ће се користити за планирање и извођење разних активности на подручју цијеле БиХ као што су земљишна администрација, попис становништва.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h