ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ ОТВОРИО ГОДИШЊИ САСТАНАК РУКОВОДСТВА И ШЕФОВА ПЈ РУГИПП-а

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) организовала је 10. и 11. септембра 2019. године у вили Мраковица на Козари годишњи састанак руководства РУГИПП-а са шефовима подручних јединица Управе.

 

 

Састанак је званично отворио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

 

Обраћајући се присутнима на састанку, предсједник Владе је похвалио досадашњу сарадњу са директором и актуелним руководством РУГИПП-а.

 

На конференцији за новинаре, премијер је изјавио да РУГИПП има одријешене руке да запосли довољан број људи како би биле убрзане процедуре рјешавања имовинско-правних односа.

“Влада је одобрила и ребаланс буџета РУГИПП-у и недостатак кадра не смије бити препрека. Нама је најмањи трошак плата неког човјека који ће да ради свој посао и да завршимо све поступке експропријације као услов за реализацију инфраструктурних пројеката Владе РС", рекао је Вишковић.

 

Предсједник Владе је нагласио да је РУГИПП носилац послова експропријације, те да ће Влада, ако треба, предложити доношење нових законских рјешења-лекс специјалис закона Народној скупштини Републике Српске на усвајање.

 

Директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић рекла је да се смјернице за рад ове Управе усклађују са смјерницама Економске политике Владе Републике Српске, нарочито у погледу предузимања мјера против радника чија се одговорност утврди, али и новог запошљавања у складу са захтјевима пројеката од општег интереса за Републику Српску који су у надлежности Геодетске управе.

 

“Очекујемо да ће анализа овогодишњег састанка такође указати на то гдје су проблеми како бисмо могли да их ријешимо у наредном периоду”, навела је Предраговићева.

 

Годишњем састанку руководства са шефовима подручних јединица РУГИПП-а на Мраковици присуствују и представници Правобранилаштва Републике Српске.

 

Начелник Одјељења за привреду у Правобранилаштву Републике Српске Владо Јовић рекао је да је овај састанак прилика да се дође до заједничких закључака и смјерница Правобранилаштва Републике Српске и Управе који ће бити кориштени у раду.

 

Подсјећамо, РУГИПП једном годишње организује заједнички састанак руководства и шефова свих 48 подручних јединица на којем се анализира досадашњи рад и утврђују смјернице за даље активности с циљем квалитетнијег пружања услуга грађанима и стварања предуслова за реализацију капиталних инвестиција и пројеката од општег интереса. 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h