ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА И АГЕНЦИЈА ЗА КАТАСТАР

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић потписала је 5. септембра 2019. године, у Неуму меморандум о разумијевању и сарадњи републичких институција и агенција за катастар и картографију са подручја западног Балкана.

 

 

Потписаним меморандумом предвиђена је сарадња и размјена информација у области развоја инфраструктуре геопросторних података, катастра, картографије, развоја геодетских мрежа, међународних донаторских пројеката, стручног усавршавања и другим активностима од заједничког интереса.

 

Меморандум о сарадњи потписан је на период од три године, а поред РУГИПП-а потписнице меморандума су Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ; Републички геодетски завод Републике Србије; Управа за некретнине Републике Црне Горе; Државна геодетска управа Републике Хрватске, Геодетска управа Републике Словеније, Агенција за катастар Сјеверне Македоније; Катастарска агенција Косова*, те Државна управа за геопросторне податке и Агенције за катастар Републике Албаније.

 

Меморандум је потписан на почетку дванаесте Регионалне конференције о катастру и инфраструктури геопросторних података која се под називом „Улога катастарских и картографских агенција и високошколских установа у процесу успостављања инфраструктуре геопросторних података“ одржава од 4. до 6. септембра 2019. године у Неуму.

 

Конференцију традиционално организују републичке институције и агенције за катастар и картографију са подручја западног Балкана с циљем јачања регионалне сарадње, координације заједничких активности и пројеката, истраживања потенцијалних побољшања у сектору земљишне администрације, те представљања тренутних активности које републичке институције и агенције појединачно и заједнички спроводе.

 

На конференцији је планирано представљање и резултата регионалне Студије о катастру и инфраструктури геопросторних података регије западног Балкана.

 

Осим директора републичких институција и агенција за катастар и картографију на конференцији учествују и представници међународних организација које финансијски и технички подржавају реализацију различитих пројеката у области земљишне администрације и развоја инфраструктуре геопросторних података.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h