АПЛИКАЦИЈА Е-КАТАСТАР ПУШТЕНА У РАД

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове данас је завнично пустила у рад апликацију за јавни увид у катастарске евиденције „еКатастар“, која је израђена у оквиру донаторског пројекта Владе Краљевине Шведске за унапређење земљишне администрације у БиХ „ЦИЛАП“ којим руководи директорица Анђа Зимић.

Апликацији „еКатастар“ могуће је приступити  са рачунара,  таблета и мобилних телефона путем званичне интернет странице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове или путем линка http://ekatastar.rgurs.org/rs_javni_uvid/Javni_Uvid.

 

Претрага података из јавног увида катастарских евиденција могућа је на основу података о парцели или по адреси.

 

Приступ је омогућен регистрованим или нерегистрованим корисницима, с тим што је сет доступних података за регистроване кориснике већи.

 

Путем ове апликације доступни су подаци о броју парцеле, површини, култури, носиоцу права својине, удио у посједу или власништву, подаци о објектима, информације о теретима за непокретности за које је ступио на снагу нови катастар непокретности и др.

 

Опредјељеност Управе је да буде што доступнија грађанима и свим корисницима услуга, пратећи достигнућа информационих технологија у области земљишне администрације, оснивајући нови катастар непокретности и пружајући могућност јавног увида у катастарске евиденције путем апликације „еКатастар“. На овај начин интезивно се ради на смањењу корупције у области земљишне администрације.

 

Управа је кроз донаторски „ЦИЛАП“ пројекат успјешно успоставила Регистар цијена непокретности и Адресни регистар, а сада и „еКатастар“. Битно је нагласити да грађани могу да приступе овој апликацији у сваком тренутку путем интернета и изврше увид у податке катастарских евиденција.

 

На овај начин Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове као  један од најзначајнијих јавних сервиса Републике Српске омогућила је увид у податке катастарских евиденција који је доступан свим грађанима.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h