ОДРЖАНИ РЕГИОНАЛНИ САСТАНЦИ У БИЈЕЉИНИ И ЗВОРНИКУ

Руководство Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржало је 24. и 25. маја 2018. године у Зворнику и Бијељини састанке са шефовима једанаест подручних јединица из те регије. 

 

 

Састанцима су присуствовали и представници градова Зворник и Бијељина, те општина Сребреница, Братунац, Власеница, Шековићи, Милићи, Угљевик, Лопаре, Шамац и Пелагићево, као и Правобранилаштва Српске.

 

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић, те начелници општина Сребреница - Младен Грујичић,  Братунац - Недељко Млађеновић, Власеница - Мирослав Краљевић, Пелагићева – Симо Стакић, који су присуствовали регионалним састанцима, су се захвалили на могућности да присуствују састанцима, те похвално изразили о сарадњи са РУГИПП-ом.

 

Према њиховим ријечима, овакви састанци су врло битни за унапређење сарадње, те конкретно рјешавање имовинско-правних односа на подручју неке локалне заједнице посебно у контексту привлачења инвеститора и привредног развоја.

 

Осим о сарадњи са представницима општина и градова, те Правобранилаштва Српске, на састанцима је појединачно анализиран рад сваке од подручних јединица РУГИПП-а са подручја Зворника и Бијељине.

 

Разговарано је и о конкретним инфраструктурним и другим пројектима који треба да се рализују, а за које је неопходно ријешити имовинско-правне односе.

 

На састанцима у Зворнику и Бијељини, као и на претходно одржаним састанцима, указано на значај тачне и ажурне евиденције имовине, посебно поступка успостављања јединствене евиденције о непокретностима који се спроводи у Републици Српској.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h