УСКОРО НОВИ ДОНАТОРСКИ ПРОЈЕКАТ

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове би у наредном периоду, уз подршку краљевине Норвешке, требала да настави активности на унапређењу дигиталног архива, те рада мрежа перманентних ГНСС станица.

 

 

Подршка из Норвешке се очекује и у подручју обављања геодетских мјерења високе тачности у склопу имплементације новог нивелмана високе тачности у Републици Српској и ФБиХ.

 

О овим активностима, временским роковима, као и могућим начини формализације сарадње у оквиру новог донаторског пројекта представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове разговарали су са представницима Управе за катастар и картографију Краљевине Норвешке, Норвешке амбасаде у БиХ, те Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, 30. јануара 2018. године, у Мостару.

 

На истом састанку је договорено да би пројекат требао да буде реализован у периоду 2018. – 2020. година, а да ће сви детаљи бити договрени у наредна два мјесеца.

 

Нови донаторски пројекат представљао би наставак успјешне реализације пројекта „Јавне службе за тржиште некретнина и ЕУ интеграције“ који је у периоду 2013. – 2017. годинa уз помоћ донаторских средстава краљевине Норвешке реализован у Републици Српској и ФБиХ.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h