СУМИРАНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА НА РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

 

У организацији Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), а у оквиру реализације шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП 29. новембра 2019. године  у Бањалуци одржана је едукативна/интерна радионица о теми „Родна/џендер равноправност у РУГИПП-у“.

 

 

Радионицу је отворила директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић истичући да ће након бројних активности и резултата постигнутих на подизању свијести јавности, бити покретане и конкретне иницијативе са циљем постизања веће родне равноправности. 

 

У првом дијелу радионице, којој су присуствовали начелници одјељења у РУГИПП-у, представљене су досадашње активности и резултати реализације џендер компоненте пројеката ЦИЛАП и „Регистрација непокретности“. Такође, приказан је и филм „Ко је власник куће“.

 

Учесници радионице разговарали су и о Политици родне равноправности коју је РУГИПП усвојила, с посебним освртом на циљеве које је неопходно остварити примјеном овог документа.

 

Као увод у едyкативни дио радионице презентовани су резултати истраживања о ставовима запослених у сједишту РУГИПП-у о родној равноправности. Едукативни дио радионице водио је консултант за родну равноправност са дугогодишњим искустаом у овој области  Саша Савичић. 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h