Архива вијести

ПРИПРЕМА И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ СРЕДСТВИМА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

17.10.2018. године

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Јасенко Нединић, руководилац пројекта „Регистрација некретнина“ и Тамара Травар, замјеник руководиоца пројекта учествовали су у периоду од 15. до 17. новембра 2018. године на семинару „Припрема и имплементација пројеката финансираних средствима ИПА/ЕУ“, који је организовала Агенција за државну управу Републике Српске.


На семинару су представљене карактеристике пројектног циклуса, методологија и имплементција пројеката финансираних из средстава инструмената предприступне помоћи ИПА. Кроз практичне примјере учесници су упознати са управљањем пројектним циклусом, припремом пројектне документације, планирањем буџета пројекта, карактеристикама процеса извјештавања и евалуације пројекта и другим садржајима.


У току трајања обуке представљени су и програми доступни домаћим организацијама и институцијама у оквиру ИПА и ЕУ фондова као што су програми прекограничне сарадње, програми транснационалне сарадње, Ерасмус +, Хоризон 2020, ЦОСМЕ и ЕЦХО.


Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове тренутно реализује пројекат „Регистрација некретнина“ који се финансира кредитним средствима Свјетске банке, као и неколико донаторских пројеката Влада Краљевине Шведске и Норвешке.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h